Denne guide er lavet til dig som ønsker at optage et forbrugslån i form af et kviklån eller et almindeligt forbrugslån i banken.
1. Kontakt altid banken først
Skal du ud og låne penge, uanset til hvad, så er det altid en god idé at starte med at snakke med din bank. Din bank vil kunne vejlede dig omkring din privatøkonomi og evt. fortælle dig hvilken type lån der er bedste at optage i din nuværende situation. Banken kan som regel også tilbyde dig det meste attraktive forbrugslån, såfremt din privatøkonomi er nogenlunde stabil og du fx. ikke allerede er over belånt eller står i RKI(Ribers). Banken bør altså være din første option, såfremt banken ikke vil låne dig penge, er det selvfølgelig naturligt at arbejde sig videre i låne markedet.
2. Læs vilkår og betingelser
Det siger næsten sig selv, men rigtig mange begår den fejl at de ikke læse vilkår og betingelser igennem, før de optager et lån. Dog kan der være ekstremt vigtig information i disse vilkår, som er ekstremt vigtige at vide før du optager lånet. Dette kan fx være:
- Tilbagebetalings perioden
- Mulighed for “fri måneder” (måneder hvor du ikke skal afbetale)
- Risiko for rentestigning
- Konsekvens af forsømmelse af lånet
- mm.
Såfremt du ikke selv har styr på den slags, kan det altså være en god idé at være lidt tålmodig med at modtage pengene, og alliere dig med en bekendt som kan hjælpe med at gennemgå disse vilkår og betingelser.
3. Undersøg flere udbydere af lån
Det tredje råd består i at undersøge flere udbydere, før du vælger hvilket lån du ønsker at optage. Hvis du vælger det første og bedste lån, kan du lynhurtigt komme til at betale en langt højere rente end du egentlig bør. Et normalt forbrugslån kan variere lige fra 4% til 25% i rente, det kan derfor blive meget dyrt for dig, at optage det forkerte lån, såfremt du skal låne et større beløb.
Du kan fx. sammenligne Kviklån på denne side.
Ofte kan det være en god ide at besøge en sammenlignings side, som sammenligninger de forskellige udbydere mod hinanden. Hvis man ikke ønsker dette, kan man også vælge fx 5 udbydere man vil undersøge og herefter undersøge den aktuelle rente hos de forskellige. Disse 5 udbydere kunne fx. være:
- Vivus
- Zaplo
- D:E:R
- Leasy
- Santander
Der findes mange andre udbydere, men ovenstående er 5 gode bud på udbydere som har en god trustpilot score.
4. Tjek truspilot
Det er altid en super god ide at tjekke truspilot eller lave en Google søgning på det firma du skal til at låne fra, da du her får erfaringen fra mange andre, som har været i din situation. Et godt eksempel på hvor stor forskel der kan være er dette:
Zaplo.dk – 9,4/10 på trustpilot
Kliklaan.dk 2,7/10 på trustpilot
Så der kan altså være meget stor forskel på hvordan forbrugerne har erfaringer med de forskellige låne udbydere.
5. Undersøg gebyrer
Når du optager et kviklån eller almindeligt forbrugslån, kan der være mange skjulte gebyrer og gebyrerne kan i sidste ende, ende med at koste mere end selve renten. Du skal derfor sikrer dig at du betaler et gebyr som er passende til det lånebeløb du står med.
Skal du fx låne 5.000 kr. så er det ikke særligt smart hvis der er gebyrer for over 1.000,- kr. (det giver måske sig selv, men mange begår denne fejl når de låner penge)
Selv i bankerne kan gebyrene være meget høje, og du skal derfor altid spørge din bankmand omkring hvor store gebyrer der er når du låner og om det evt. bedre kan betale sig med en kassekredit i en periode.
6. Du skal forhandle!
Alt i denne verden er til forhandling, og det er renter og gebyrer også.
Skal du optage et kontaktlån, forbrugslån eller kviklån, så sørg for at forhandle om renten og gebyrene. Des bedre din økonomi er, des bedre vilkår kan få, da din økonomi er grundlaget for den sikkerhed du stiller til låne udbyderen.
Nogle låne firmaer er ikke til at forhandle med, det skyldes mest at deres koncept primært går ud på at få store mængder igennem og have meget få ansatte, men de virksomheder som har konsulenter, eller bankerne for den sags skyld, kan man sagtens forhandle med.
Og hvad har man at tabe?
Skriv et svar