Der er mange, der får store øjne, når de modtager årets energiregning. Enten er priserne steget eller også har man bare brugt for meget energi. Men i de fleste tilfælde er der noget at gøre ved det, da de fleste huse af ældre dato er meget dårligt isoleret. Derfor kan det være en fordel at kontakte en isolatør for at høre mere om, hvilke muligheder der er i lige præcis dit hjem, så I kan spare penge på jeres energiudgifter.
Der er ingen grund til bare at finde sig i de dyre energiregninger og blot tænke, at det kan man sikkert ikke gøre noget ved. Man kan naturligvis ikke gøre noget ved den faste pris på forbruget, men du kan til gengæld sørge for, at dit forbrug bliver mindre i stedet. Og ønsker man at sænke sit forbrug, så kan du med fordel ringe efter en isolatør, der kan gå din bolig igennem for at se på, om der måske er nogle steder, hvor isoleringen ikke er helt optimal, og derved får energiforbruget til at være kunstigt højt. Måske dine mure trænger til at blive fyldt med isolering, det kan også være, at Jeres varme siver op gennem taget eller måske er der altid fodkoldt hjemme ved Jer, fordi krybekælderen ikke er isoleret tilstrækkeligt. Vi ser nærmere på de forskellige isoleringstyper her.
Isoleringstyper til dit hus
Et af de første steder, der kan være behov for isolering er i hulmuren. Altså i “rummet” mellem inder- og ydermur. Hvis der er problemer med isoleringen her, er det typisk et af de steder, hvor man hurtigst ser gevinsten af en isolering, og hvor forandringen er mærkbar. En hulmursisolering vil nemlig være med til at forbedre indeklimaet i din bolig, da luften bliver mere tør og lunere. Derudover så forsvinder kuldebroerne og dermed også de gode betingelser for angreb af fugt og skimmelsvamp. Samtidig stiger huset i værdi, da det er mere attraktivt at købe et hus, der er godt isoleret og har et godt energimærke, i stedet for et der har et dårligt energimærke og som har et stort varmeforbrug.
Det er alment kendt at varme stiger op af, og det gør det også i en bolig. Har man derfor en dårlig loftisolering, så kan varmen suse lige op igennem taget. Og det bliver ikke bedre af, at lofter normalt har en stor overflade, og derved er der også meget varme, der søger mod oven, kører igennem loftet og siver lige så stille og roligt ud gennem tagstenene. Det kan derfor selvsagt betale sig at isolere loftet for at spare penge, men samtidig kan man også gøre en forskel for miljøet. Et godt isoleret tag udleder nemlig meget mindre CO2.
Er man lidt for træt af at skulle have sutsko på inden for lige så snart vi nærmer os de ti grader, så er det nødvendigt med en krybekælder isolering. Der er nemlig mange boliger, hvor krybekælderen ikke er isoleret ordentligt, og derfor bliver der hurtigt fodkoldt, og derfor ikke så attraktivt at ligge nede på gulvet og lege med dine børn, hund eller andet. Der findes forskellige teknikker men langt de fleste isolatører vælger at spraye noget lim på først, og herefter sprøjte isolering i krybekælderen, da det så fæstner bedre og derved giver en bedre isolering.
Er det dyrt at isolere?
Det er klart, at der er nogle udgifter forbundet med at få lavet en isolering, men der går typisk en kort årrække og så er udgiften tjent ind igen, fordi man sparer så mange penge på energiudgifterne. Og derudover kan man jo sagtens forsøge at få et godt tilbud fra forskellige isolatører ved at benytte sig af en af de internetportaler, hvor man kan modtage 3 forskellige tilbud på netop sin opgave. Pristorvet er bl.a. en af disse portaler.
Så få isoleret dit hus, så du kan pakke sutskoene væk, få et bedre indeklima og spare penge på energiudgifter.
Skriv et svar