Du har fået et barn – og nu er det så tid til også at købe en babyalarm.
Og så er det at problemerne melder sig, for der er mange forskellige mulige på markedet. De kan forskellige ting, priserne varierer og det er svært at danne sig et overblik over mulighederne.
Derfor har vi skrevet denne artikel.
Artiklen er skrevet i samarbejde med Nabby – en intelligent babyalarm baseret på bluetooth fremfor radiobølger. Det giver flere fordele, herunder batteri og rækkevidde. Læs mere om Nabby i en samlet babyalarm test her ved linket.
Med eller uden video?
Du har mulighed for at købe babyalarmer med video. Det fungerer lidt ligesom et webcam. Når baby rører på sig ikke alene kan du høre det, men også se det – på den måde kan du se, om dit barn er vågent, eller om det blot ligger og vrider sig lidt i søvne.
Den åbenlyse fordel ved video er, at du har mulighed for faktisk at se dit barn.
Det skal vejes op imod faktisk flere ulemper.
Største ulempe af dem alle er batteritiden for din babyalarm. Den falder betragteligt, når du kobler video op på alarmen. Samtidigt skal du vide, at videoen for det meste vil være grynet og ikke just fuld HD, som du er vant til fra fjernsynet.
Babyalarmen fylder også mere end en almindelig, hvis der skal være videofunktionalitet med. Det samme gør din modtager. Alt i alt er video på alarmen noget, du lige bør overveje en gang eller to ekstra.
Har du overhovedet brug for alarmen?
Forbrugerrådet Tænk anbefaler ikke at købe alarmen før dit barn faktisk er født.
Ræsonnementet er, at ikke alle forældre har brug for den ekstra tryghed en babyalarm giver. For mange forældre er det nok bare at spidse ører og rent faktisk lytte til, hvornår barnet giver lyd fra sig. Andre igen vil gerne have babyalarmen med når barnet er født og kan så købe den her.
En babyalarm koster nemt 1.000 kroner, hvis det skal være en ordentlig model – Nabby koster fx 1.200 kroner i vejledende udsalgspris. Der er penge at spare, når barnet er født og I finder ud af at en babyalarm faktisk slet ikke er nødvendigt.
Genopladelige (eventuelt udskiftelige) batterier
Et af babyalarmens største problemer i praksis er batteritiden. Det er også en af de ting, hvor Nabby markerer sig som den bedste babyalarm med en batteritid på hele 70 timer (!).
Den babyalarm du køber bør have genopladelige batterier. Udskiftelige er en fordel, da du på den måde altid har en funktionel babyalarm selv lidt væk hjemmefra, hvis du har blot har husket ekstra batterier.
Hvis ikke batteriet er udskifteligt bør du kunne oplade ved hjælp af en powerbank eller anden ekstern strømdatabase, således du ikke er afhængig af at skulle finde en stikkontakt, hver gang du skal bruge babyalarmen.
En god babyalarm bruger få batterier – og de er genopladelige. Vi danskere er et af de bedre færd i verden til at bruge få batterier, men vi kan stadigt blive bedre. Læs mere om et initiativ for at mindske brugen af batterier på Batterikampagnen.dk.
Nye babyalarmer kommer med temperaturmåler
Nyere babyalarmer kan mere end blot at fortælle, hvornår den er gal med dit afkom.
Eksempelvis er det muligt at måle temperaturen i et rum, så du som forælder kan skride ind, hvis det enten bliver for varmt eller for koldt. Tovejskommunikation er ligeledes en mulighed med nogle alarmer. Det betyder, at du ikke alene kan høre dit barn – men at du faktisk kan tale til barnet som med en anden walkie/talkie og derved prøve at berolige barnet uden at rejse dig fra din egen seng.
Det er funktioner, der hæver prisen på babyalarmen og nedsætter batteritiden – men derfor kan det sagtens være en god idé lige netop for dig.
Skriv et svar