Et CO2 tilskud er et tilskud som de danske stat har valgt at lave, således at vi alle sammen kan få nedbragt vores CO2 udslip.
Med et CO2 tilskud skulle det derfor være meget billigere at få renoveret ens hus, hvis du har valgt at tilføje noget energiforbedrende til huset.
Størrelsen på dit tilskud kommer i høj grad til at afhænge af hvad det er for et energiselskab som du har valgt. Ligeledes kommer tilskuddet også til at afhænge af hvad det er for en form for forbedring du har lavet.
Noget helt grundlæggende, som det er i de fleste tilfælde, er at du får et beløb for hver kilowatt time du har sparet det første år efter den energiforbedrende renovering.
Så, hvis vi skal forkorte det til groft sagt: Energiselskaberne betaler dig for at spare penge.
Hvilke energiselskaber tilbyder CO2 tilskud
Det er ikke alle danske energiselskaber som nødvendigvis tilbyder at give et CO2 tilskud. For at kunne få en komplet liste over alle de selskaber som tilbyder dig, at få et tilskud skal du gå ind på hjemmesiden www.energisparesiden.dk.
Når du er inde på denne hjemmeside har du ligeledes mulighed for at vælge hvor i landet det er du søger et CO2 tilskud – dette er alt lige fra Bornholm til Nordjylland.
For at nævne nogle få energiselskaber, der tilbyder dig dette tilskud har vi blandt andet:
A/S Dansk Shell
Allerød Kommune
Dansk Olie Kompagni A/S
DONG Gas Distribution A/S
Energikøb ApS
Ja, i takt med at du selv går ind på hjemmesiden vil du ligeledes blive mødt af en liste af selskaber der bare bliver ved. Sørg derfor for at du får krydset af i den region du bor, for at du kun for de relevante selskaber.
Hvordan får du ansøgt om tilskud til CO2
Det kan være forskelligt fra firma til firma om hvordan man søger et tilskud til CO2. Du bør derfor altid have en konstant kontakt med firmaet indtil du er sikker på at modtage dit CO2 tilskud.
Det som de fleste firmaer operere med er at du selv skal lede efter et godt tilbud – typisk fra en håndværker – for derefter at udfylde en formular som skal findes på hjemmesiden Energikoeb.dk.
Husk altid at få ansøgt om tilskud inden du godkender håndværkerens tilbud – der er nogle regler her der kan være svære for forklare, men som selskaberne sagtens kan hjælpe dig med.
Når du er ved at udfylde den formular som du fik inde på hjemmesiden Energikoeb.dk vil du begynde at kunne se hvor meget du kan få i tilskud til det tilbud håndværkeren har givet dig.
Som vi har nævnt tidligere, så er dette beløb også varierende. Nogle steder giver de kun 10 øre pr. kWh, mens de andre steder måske er helt oppe på 25 øre pr. kWh.
Hvis du vil finde det bedste sted bør du derfor lede længe og grundigt. For nogle kan der være mange penge at hente, mens det ikke er så profitabelt for andre.
Dit tilskud vil som udgangspunkt blive overført til din primære nemkonto.
Der er også visse håndværkere som med glæde vælger at udfylde ens tilskudsansøgning for dig. Dette kommer igen an på hvilke selskaber som du vælger.
Udover at få CO2 tilskud bør du også altid undersøge dine muligheder for at få et håndværkerfradrag. Fradraget kan godt gå hen og udgøre en stor del af dit budget, da fradraget har en værdi på 33%.
Hvis vi skal tage et eksempel på dette, kan vi sige at du har bestilt lønarbejde for 30000.- danske kroner. Du vil derfor få 10000.- danske kroner tilbage gennem din årsopgørelse.
Som udgangspunkt er det dog kun muligt at få et skattefradrag på 15000.- pr. person over 18. Er man derfor flere i hustanden skal mange gange 15000.- med det antal man er i hustanden, som har fyldt 18.
Grunden til at vi skal spare CO2 er for at vi kan nå vores 2020 mål
En af de store grunde til at vi skal spare på vores CO2 udslip, er så Danmark kan gå først når det gælder om at nå vores 2020 mål.
Selvom Danmark er et lille land og kun er en lille nål i en stor høstak, har det stor betydning for os når vi skal ud og vise os frem over for resten af verdenen. Derudover vil vi kunne bruge de metoder som vi brugte i Danmark og sparre med andre lande.
Blandt vores 2020 mål har vi de mest fremtrædende:
30% af den danske energiforbrug skal være af vedvarende energi. Heraf skal 10% af den energi som transportsektoren bruger også bestå af vedvarende energi.
Danmark skal have et fald i bruttoenergiforbruget på 4% (Fra 2006 til 2020)
Der var dog mange undersøgelser der viste at Danmark ikke nødvendigvis kunne være i stand til at få alle målene.
Skriv et svar