Hvordan finder jeg ud af om et domæne er ledigt?
Vil du gerne have et domæne til din hjemmeside og vil tjekke om det domæne, som du godt kunne tænke dig er ledigt, så kan du altid tjekke det ved at benytte dig af domæneudbyderens hjemmeside. På alle domæneudbyderes hjemmeside kan du se, hvilket domæne der er ledigt, og hvilke domæner der ikke er ledige.
Hvor lang tid har man ret til at have det domæne, man køber?
Når man køber et domæne, så har man det normalvis i en periode på et år. Man har dog mulighed for at forlænge det, hvis man ønsker at beholde sit domæne i en længere periode end blot et år.
Vælger man ikke at forlænge sit domæne, når der er gået et år, så er der andre, som kan købe det i stedet for en selv, og det vil der formentlig være nogen, som gør, hvis man har et domæne, som er attraktivt.
Hvilket ledigt domæne bør jeg vælge til min hjemmeside?
Hjemmeside skal have et godt domæne, som er let for folk at huske, så det er nemt og let at besøge din hjemmeside. Dit domænenavn kan eventuelt hedde det, som din hjemmeside omhandler. Dog er det ikke et must.
Når du skal vælge et domænenavn til din hjemmeside, så er der flere forskellige endelser, der kan bruges. Endelser i et domæne kaldes for top level domæner. Det er de få bogstaver, der plejer at stå efter punktummet i et domæne.
Top level domæner findes der rigtig mange af, og man ser tit, at der anvendes forskellige bogstaver alt efter hvilken land, hjemmesiden er skrevet til. De fleste tyske hjemmesider har eksempelvis endelsen .de, svenske hjemmesider har .se og danske hjemmesider benytter for det meste .dk.
Du kan sagtens vælge andre top level domæner end .dk, men hvis det er hensigten, at din hjemmeside skal laves til folk, som kommer fra Danmark, så vil den bedste løsning være at lave en hjemmeside med et DK-domæne.
Hvor meget vil det koste, hvis jeg skal registrere et ledigt domæne, som jeg kan bruge på min hjemmeside?
Det er absolut ikke dyrt at købe et domæne – tværtimod. At købe et domæne kan gøres fra kun 45 kroner om året. Det er cirka den pris, man skal betale, hvis man skal have et DK-domæne. Skal man have et andet internationalt domæne eller bare et andet top level domæne, som ikke er dansk, så kommer man til at betale en højere pris. Det højeste beløb man som regel kan komme til at betale for at domæne på årsbasis ligger på 200 kroner. Det er dog meget sjældent, at det er et så stort beløb, man ender med at betale udelukkende for sit domæne.
Hvordan opretter jeg en hjemmeside?
Det første der skal gøres, når du skal lave en hjemmeside, er at du skal finde et godt system, som du kan bruge til at opsætte din hjemmeside i. Der findes flere forskellige systemer, som du kan bruge, når du skal opsætte din hjemmeside. Et af de systemer, som bruges meget ofte er WordPress. Derudover er der også mange som benytter sig af blandt andet Joomla.
Begge disse to systemer et såkaldte ”CMS-systemer”, som er super enkle systemer. Vælg det CMS-system, som du synes bedst om. Alle CMS-system er super lette at arbejde i.
Domænenavn til din hjemmeside
Du skal finde ud af hvad din hjemmesides navn skal være. Der er rigtig mange forskellige muligheder, og der er mange forskellige domænenavne, som du kan vælge imellem. Der er mange som vælge er domænenavn, som passer til det, som deres hjemmeside omhandler. Det vil sige, at hvis du eksempelvis ønsker at lave en hjemmeside, som skal handle om TV, så vil det være oplagt at inddrage ”TV” i noget af dit domænenavn. Dette er dog noget, som er helt op til dig selv.
Dernæst skal du finde det rette top level domæne. Et top level domæne er den endelse, som alle hjemmesider har. Et top level domæne kan se ud på mange forskellige måder. Der er mange i Danmark, som anvender top level domænet ”.dk”. I eksempelvis Sverige bruger man ”.se” ofte og i England bruger man ofte ”co.uk”. Der er mange at vælge imellem, så vælg det, som du synes bedst om. Priserne er lidt forskellige, og det er billigt at købe et DK-domæne.
Webhotel til din hjemmeside
For at du kan vise din hjemmeside til omverdenen, så er det et must, at din hjemmeside har et webhotel. Hvis man skal definere et webhotel, så er det med andre ord en plads på en server. Det er nødvendigt at have plads på en server, for hvis man ikke har det til sin hjemmesides indhold, så kan man ikke besøge hjemmesiden via. internettet.
Når du har styr på ovenstående 3 ting, så er du meget godt på vej til at have din helt egen hjemmeside.
Skriv et svar