Hvis du er som de fleste forældre, så vil du blive overrasket over, hvor mange gange din baby reelt skal have skiftet ble i løbet af en dag. Således kan du forvente, at din babys ble skal skiftes helt op til 7 eller 8 gange om dagen!
Her er det givtigt at huske på, at et spædbarns meget sarte og bløde bagdel let kan blive irriteret fra fugt, kontakt med urin og afføring, og endda irriteres af bleen, som kradser, hvis ikke du er forsigtig.
I praksis betyder dette, at du bliver nødt til at være særligt omhyggelig, hver gang du skifter ble på dit lille barn. I denne artikel giver vi derfor en række nyttige tips til den bedste måde at skift eble på baby på.
Her kan det især anbefales, at du bruger det rette udstyr til bleskiftningen, derunder et rigtig godt puslebord, hvor du kan have resten af udstyret samlet på bare ét sted, nemlig rene bleer, vatrondeller, babylotioner og babycreme.
Brug en puslekommode når du skifter ble
Et rigtigt godt råd til at gøre bleskiftningen nemmere og mere komfortabel, er hvis du investerer i en god puslekommode eller et godt puslebord. Du kan læse mere om puslekommoder her. Med en puslekommode kan du nemlig skifte ble på baby i den rette og optimale højde for dig, så du ikke overanstrenger din ryg eller dine skuldre. Dette gør det også til en fornøjelse at skifte ble på baby, da du derved bedst kan pludre og nusse med baby.
En puslekommode kommer med masser af skabsplads og opbevaringsplads i form af hylder og skuffer. Derved er det let at samle alt babys pusleudstyr på bare ét sted og lige indenfor rækkevidde. Derved kan du altid nemt have en sikker hånd på babys mave, så du sikrer dig, at baby ikke fader ned på gulvet.
Samtidig har mange puslekommoder den store fordel, at pusletoppen kan tages af puslebordet, så puslekommoden kan laves om til en rigtig kommode, når dit barn ikke skal have skiftet ble mere. Godt nok er puslekommoder gerne dyrere end andre pusleborde, men de er som møbel også fremtidssikret. Derved får du stadig noget for pengene selv længe efter, at baby har vokset sig fra bleerne!
Gode råd til beskiftningen
Det kan klart anbefales, at du skifter dit barns ble, lige så snart bleen er bare det mindste fugtig og hver gang baby har lavet ny afføring i bleen, hvilket ofte sker i forbindelse med eller lige efter måltider. Som tommelfingerregel kan du regne med, at spædbørn skal skiftes oftere end lidt ældre babyer, fordi tisser og laver “puha” oftere end de lidt ældre spædbørn. Læs om alt udstyret til puslebordet ved at følge linket.
Vær også opmærksom på, at du bør sørge for at vælge bleer, som passer dit barn; små børn vokser sig trods alt større hurtigt! Dette er særligt vigtigt at holde sig for øje, eftersom små bleer er både stramme og ubehagelige at have på for et lille barn. Derudover giver den heller ikke den bedste dækning overfor det, som kommer ud af babys bagdel!
Når du er klar til at skifte ble, så bør du lægge din lille baby på et rent badehåndklæde. Åbn så den snavede ble, tør babys bagdel med en babyserviet og dup efter med en fugtig klud. Når du tørrer baby, så bør du tørre fra de reneste områder til de mest beskidte, for ikke at sprede skidtet unødvendigt udover babys sarte hud. Du kan også skylle babys nedre regioner med vand med eller uden babysæbe, hvis der er behov for det.
Hvis baby er er lille pigebarn, så bør du tørre hendes numse forfra og mod ryggen, så der ikke kommer skidt op i babys vagina, som vil være særdeles usundt. For en lille babydreng, så kan der tørres begge veje, og efterfølgende rengøres penis, pungen og det omkringliggende område med en fugtig klud.
Her er det igen en stor fordel, hvis baby ligger på et puslebord eller en puslekommode, så det er nemmere at skifte ble.
Skriv et svar