Hvad er et domæne, og hvad bruges det til?
Et domæne er det navn, som du vælger til din hjemmeside. Du kan vælge at kalde din side, lige hvad du vil, så længe det domæne du godt kunne tænke dig er ledigt. Der findes rigtig mange forskellige ting, som man kan vælge som domænenavn, og ens domæne kan have flere forskellige endelser. Endelserne på et domæne kalder man for ”top level domæner”. Top level domæner kan se ud på mange forskellige måder, og de er ofte på 2 – 3 cifre.
Her i landet bruger vi som regel .dk domæner. I Tyskland bruger man eksempelvis .de. Ofte er et top level domæne forkortelsen for et bestemt land. Dog er der også top level domæner, som ikke er forkortet med et lands bogstaver. Der findes blandt andre også .com eller .bizz. Øvrige domæner, som også er meget udbredt er desuden også .net og .info. Der er generelt set rigtig mange forskellige top level domæner, som man kan vælge imellem.
Du skal vælge det domæne, som du synes lyder bedst, og som du har en idé om vil passe godt til din hjemmeside. Hvis din primære målgruppe er danskere, og det hovedsageligt er danske folk, som du regner med vil besøge din hjemmeside, så skal du naturligvis holde dig til at registrere et dansk domæne, som ender på .dk. Hvis du derimod ikke udelukkende ønsker at få dansk trafik, så kan du eventuelt overveje et domæne, som er mere internationalt.
Hvad koster domæner?
Prisen på et domæner er varierende. Der er særligt to ting, som er afgørende for prisen på et domæne. Det første er hvilken top level domæne, man vælger. Der er nemlig forskellige priser på top level domæner, og ofte skal man regne med, at man får lov til at betale en lille smule mere for et internationalt top level domæne, end man gør, hvis man vælger et DK-domæne.
Man betaler som udgangspunkt et beløb i stil med 45 – 50 kroner for et DK-domæne, hvor man betaler siger 120 – 150 kroner for et .com domæne f.eks. Når man har betalt beløbet, har man ret til at have domænet i et helt år frem. Når året er gået, så har man mulighed for efterfølgende at forlænge perioden, som giver ret til domænet.
Ovenstående priser er blot indikatorer for, hvad et domæne typisk koster. Det varierer naturligvis efter hvilken domæneudbyder, man vælger at købe os. Dog er det meget sjældent, at man kommer til at betale en væsentligt højere pris.
Hvad er et webhotel?
Et webhotel er en plads på en server. For at man kan have en hjemmeside, som ligger på internettet, og som er synlig for andre, så kræver det, at man har et webhotel. Man køber sig med andre ord til at have plads på en server.
Hvor kan man få et webhotel?
Det er muligt at få et webhotel flere forskellige steder. Der findes en hel del forskellige udbydere af webhoteller, som kan tilbyde serverplads. Det der adskiller udbyderne af webhoteller er blandt andet hvor meget plads, man får for sine penge.
Når man køber et webhotel, så skal man gøre op med sig selv, hvor meget plads, man mener, at man har brug for. Det forholder sig nemlig sådan, at jo mere plads man har på serveren, jo mere indhold kan man have på sin hjemmeside.
Hvor meget koster det at købe et webhotel?
Priserne på et købe et webhotel kan være meget varierende alt efter hvilken udbyder, man vælger at benytte sig af. Der findes i Danmark en hel del udbydere af webhoteller, som giver dig mulighed for at få plads på deres server.
Prisen afhænger i høj grad af, hvor meget plads du ønsker at have. Jo mere plads du gerne vil have, jo mere vil du også komme til at betale for dit webhotel. Når man køber et webhotel, så vil man også have mulighed for at oprette en mailboks, som har samme endelse som ens domæne.
Hvis du eksempelvis har købt domænetnavnet kaffe.dk, så vil du have mulighed for at oprette domænenavnet lars@kaffe.dk. Også her kan der være varierende priser alt efter hvor meget plads, man ønsker at have i sin mailboks.
Har jeg mulighed for at have mere end 1 domæne koblet på det samme webhotel?
Ja, man kan sagtens have mere end 1 domæne på det samme webhotel. Hvis man har flere domæner på det samme webhotel, så kan det dog være nødvendigt at købe lidt ekstra plads, så der er mulighed for at komme rigeligt med indhold på flere af de hjemmesider, som har samme webhotel.
domæne skriver
Godt beskrevet