Det vigtigste at holde sig for øje med denne form for gasfyr er, at det benytter sig af naturgas. Naturgas dækker over rester fra dyr og planter, der efter millioner af år og under tryk er blevet lavet om til gas. Måden hvorpå denne form for gasfyr virker er ganske enkelt at brænde disse plante- og dyrerester af, også kaldet naturgas. Brænderen i gasfyret brænder naturgassen af og den varme, som der kommer ud af den afbrænding bliver så anvendt til at varme vandet op med. Det er bl.a. varmt vand der anvendes i radiatorer eller hvis man har gulvvarme derhjemme. Ved afbrænding bliver dit vandhanevand også varmet op, så man altid er sikret at kunne tage sig et varmt bad.
Det miljøvenlige valg, der sikrer en varmt vand og varme
Noget af det, som gør, at et kondenserende gasfyr er meget miljøvenligt – mere miljøvenligt end andre alternativer på markedet – er at det udnytter alt i hele processen. I processen kommer naturgassen ind i gasfyrets brænder hvor den bliver brændt af. I afbrændingsprocessen bliver der noget varme i overskud, som kan anvendes til at varme hjem op med dvs. radiatorer og gulvvarme. I afbrændingen bliver vandet også varmet op, så man kan være sikker på at have varmt vand i vandhanen. I denne proces bliver der udskilt kuldioxid eller varme samt vanddamp, når naturgassen bliver brændt af. Dvs. i hele denne afbrændingsproces vil et kondenserende nyt gasfyr gøre brug af den varme der kommer fra selve varmen, men også udnytte det vanddamp, som bliver skabt under forbrændingsprocessen. Netop disse fakta betyder at det er en meget miljøvenlig proces, da det udnytter helt op i mod 98% af den energi, der er i naturgassen.
Hvordan virker gasfyret helt præcis i praksis?
Hvis man tager et kig på, hvordan sådan en opfindelse helt detaljeret virker, kan vi starte med vanddampen; vandet kondensere ved en temperatur på 56 grader, hvorefter dampen nedkøles i en speciel enhed i gasfyret. Det energi, der kommer ud af denne proces, anvendes til at op-opvarme vand til vandhanerne. Derefter føres dette vand ud i en varmeveksler, hvorefter det kan varmes mere op indtil man når den ønskede temperatur.
Gasfyret er tilpasset med et begreb der er kaldet modulerende drift, som blot betyder, at gasfyret bliver tilpasset efter det varmebehov, der er. Det anvender minimal energi og har ikke unødvendige stop og start. Derudover har fyret en regulering, som gør, at det tilpasser sig efter ens hjems varme og varmebehov, derved bliver der også sparet penge på denne konto, når det selv kan regulere varmen ned. Det er derved ikke kun på den pengemæssige konto, man kan have god samvittighed, men i høj grad også på klima-kontoen, kan man klappe sig selv på skulderen og glæde sig over, at man forurener lidt mindre med denne varme-løsning. Netop fordi denne løsning går ind og anvender næsten 100% af naturgassen, så betyder det, at man som privatperson, kan minimere sit eget CO2-udslip betragteligt.
Kombinationen af et kondenserende gasfyr og andre tiltag
Skulle man have lyst til at spare endnu flere penge og minimere ens forurening endnu mere, så kan man bl.a. kombinere det med solenergi. Hvis man gør brug af en alternativ energikilde, som solen, så kan man faktisk få sit varme vand gratis og derudover også spare masser af penge på varmen til huset. Der er altså gode penge at spare og passer af CO2 at spare. Det kan også være en god ide, at kombinere ens gasfyr med en vejrkompensering, da den holder styr på temperaturen udenfor og automatisk regulerer temperaturen i hjemmet derefter. Så ved man, at der aldrig bliver fyret for meget, når man fx ikke er hjemme.
For at opsummere er det altså en god ide, at vælge en kilde som denne, da det er en yderst miljøvenlig løsning, det er markeret med energimærke A, som dokumenterer miljøvenligheden. Derudover er løsningen fleksibel, hvis man ønsker at købe andre elementer, der kan underbygge denne løsning og derved spare endnu flere penge – fx kombinationen med solenergi. Vigtigst af alt for mange husejere er det en løsning, der i den grad giver en økonomisk gevinst – hvis man udskifter et gammelt gasfyr med denne nye type, kan man spare helt op til 30% på varmeregningen.
Priserne på de nye moderne gasfyr varierer meget alt efter model og kapacitet. Her kan portalen Gasfyr-priser.dk være et god sted at begynde, når priser skal sammenlignes. Der er 8 forskellige firmaers priser i oversigterne, hvilket som udgangspunkt giver et fit overblik, før der ses nærmere på hver enkelte gasfyrmodel.
Skriv et svar