Står du og skal have udviklet en ny hjemmeside? I denne artikel vil vi kigge lidt på nogle af de ting du bør forholde dig til, hvis du skal ud og investerer i en ny hjemmeside. Den tager udgangspunkt i folk, som vil købe sig til til en løsning – altså den er ikke målrettet “gør-det-selv” folket.
De første overvejelser
Noget af det først du bør overveje, det er hvad du har behov for. Det kan være fornuftigt, at blive bevidst om hvad præcist en ny webside bør kunne.
Opsæt nogle reelle mål, som f.eks:
- Den skal være 100% ordentligt søgemaskineoptimeret.
- Den skal kunne tilpasse sig alle skærme (responsiv).
- Det grafiske udtryk er vigtigt.
Alle har forskellige behov og forskellige syn på hvad der er vigtigt. Hvor mere du er bevidst om dine behov, desto nemmere er det at finde en leverandør, som kan leve op til ønskerne.
Et webbureau vil også syntes det både er rart og hjælpsomt, hvis en kunde har gjort sig nogle klare tanker om sine behov. Det nemmest at udvikle og designe ønsker, hvis de kommer på bordet fra start af – det kan derimod være både besværligt og tidskrævende, hvis der løbende kommer ændringer fra kundens side af.
Open Source eller Closed Source?
Du bør også gøre dig, nogle overvejelser omkring, hvilket CMS system som du gerne vil benytte.
Closed Source – Specielt udviklede systemer, hvor det kan være svært at ændre noget selv, uden hjælp fra webbureauet. Kan være dyrere at komme i gang med, da der ofte er funktioner som skal kodes fra bunden af. Det kan dog være et fornuftigt valg, hvis din side skal bruges til noget meget specifikt.
Open Source – Systemet som ligger frit tilgængelige, som f.eks. WordPress, Joomla, Drupal, mv. Du er ikke gift med dit webbureau og kan skifte leverandør efter levering. Desuden så er de ofte billigere at komme i gang med, da tingene er gratis tilgængelige og webbureauets tid, primært skal bruges til opsætning og design.
Virkeligheden er dog ikke altid så sort/hvid – der kan være tilfælde vores selskaber benytter open source til at udvikle systemer, hvor det kan være meget svært at skifte leverandør.
Hvad koster det?
Du skal også være bevidst om hvad du ønsker at betale. Har du et meget lille budget, så begrænser det mange muligheder. Du kommer ikke langt for 5000,- kroner. Pris og kvalitet hænger som ofte sammen, så er dit budget ikke så stort, så kan det være du bliver nød til at begrænse dine ambitioner lidt, især i forhold til funktionalitet og unikt design.
Husk SEO
Det er vigtigt at du prioriterer søgemaskineoptimering (SEO). Find et webbureau som ved noget om SEO. Det er vigtigt at din sider bliver opbygget ordentligt, så søgemaskinerne bedst muligt kan forstå den. Desuden er det vigtigt at den bliver optimeret mod relevante søgeord.
Du skal involverer dig
Hvor mere du involverer dig før og under udviklingen af siden, desto større chance er der for at din side matcher dine ønsker. Der er ingen firmaer som er tankelæsere og bliver du ikke involveret ordentligt fra start af, så vil slutresultatet nok ikke blive som du ønsker. Kvalitets webdesign, bliver designet med udgangspunkt i dine ønsker og webbureauets erfaringer. Så du får et produkt som både passer til din målgruppe, men som du også selv er glad for.
Husk det responsive design
Husk at mere og mere trafik på nettet, det foregår via smartphones og tablets. Derfor er det enormt vigtigt, at din kommende hjemmeside er responsiv. Dermed kan din side ses på alle skærme, da den tilpasser sig skærmstørrelsen.
Referencer
Det kan være en god idé at undersøge de forskellige selskabers referencer, så du kan blive inspireret og finde en stil-art som du godt kan lide. Desuden er det en god måde at se kvaliteten på det arbejde webbureauerne udfører.
Uddannelse
Medmindre du er stærk til it, så er det vigtigt at der er undervisning med, når du bestiller en ny hjemmeside. Eller at du eventuelt kan tilkøbe det. Det kan være en træls oplevelse, at få sin nye hjemmeside og så ikke kan finde ud af at bruge den.
Du kan læse mere om, hvad der skal til for at købe en ny hjemmeside her.
Skriv et svar