Hvad betyder en domæneregistrering?
En domæneregistrering betyder logisk nok, at man registrerer et domæne. Der er mange forskellige domæner, som man kan registrere. Det eneste det kræver for, at man kan registrere et domæne er, at det er ledigt. Det er klart, at to domæner ikke kan hedde det samme, så derfor skal man som registrant finde på et domænenavn, som ikke allerede er i brug.
Kan jeg let foretage en domæneregistrering i Danmark?
Ja, man kan utroligt let selv gå ind og foretage en domæneregistrering. Du skal ganske enkelt bare finde ud af, hvad du godt kunne tænke dig at kalde din hjemmeside. Når du så har fundet af det, så skal du efterfølgende gå ind på en domæneudbyders hjemmeside. På domæneudbyderens hjemmeside har du mulighed for at se, om det domæne du gerne vil have er ledigt. Hvis det er ledigt, så skal du blot registrere det. Det er ganske nemt og enkelt. Du skal nemlig blot afkryds eller indtaste det domæne, som du gerne vil have. Efterfølgende skal du regne med, at der vil gå et lille stykke tid, inden dit domæne kan bruges. Som oftest tager det nemlig nogle timer, inden domænet er aktiveret. Dog vil der som regel ikke gå mere end 24 timer, før dit domæne er aktiveret, så du kan bruge det til din hjemmeside.
Hvilket domæne skal jeg vælge at registrere til min hjemmeside?
Det er naturligvis dit helt eget valg, hvad du mener, at din hjemmeside skal hedde. Et godt råd når du skal vælge et domæne at registrere er dog, at du sørger for at vælge et navn, som er let at huske. Dette vil øge chancen for, at dem, som besøger din hjemmeside kommer tilbage på et senere tidspunkt. Hvis du registrere et langt og snørklet domænenavn, så kan det for mange være svært at huske, og du vil derfor måske risikere, at du mister besøgende på det, så derfor er et godt råd til dig i forbindelse med valg af domænenavn: Keep it simple!
En domænenavnsgenerator kan hjælpe dig, hvis du ikke kan finde et godt domænenavn
Hvis du synes, at det er svært at finde på et godt domænenavn, som du kan registrere, så kan du med stor sandsynlighed få glade af en domænenavnsgenerator. Hvis du ikke ved, hvad en domænenavnsgenerator er, så er det en maskine, som kan hjælpe dig med at finde på det rette navn til din hjemmeside. Disse maskiner kan du finde en del forskellige af på nettet, og der er slet ingen tvivl om, at nogle af disse er bedre end andre. Dog kan de være ganske gode og meget nyttige. Hvordan de bruges kan være lidt forskelligt alt efter hvilken man vælger, men som oftest foregår det ved, at man skal indtaste et par forskellige nøgleord, så er relaterede til det, som ens hjemmeside omhandler. Når man har gjort det, så vil domænenavnsgeneratoren komme med en række forskellige forslag til, hvad man kan kalde sin hjemmeside.
Hvad koster en domæneregistrering hos en domæneudbyder her i Danmark?
Det er meget forskellige priser, som man kan komme til at betale, hvis man gerne vil registrere et domæne hos en domæneudbyder i Danmark. Man ser dog meget ofte, at priserne svinger alt efter hvilket ”top level domæne”, man gerne vil have til sin hjemmeside. Et ”top level domæne” er ganske enkelt den endelse, som et domæne altid bærer. For at tage et eksempel er der mange hjemmesider, som bærer endelsen .com. Dog findes der et virvar af forskellige domænenavne, som du frit kan vælge imellem til din hjemmeside. Det mest oplagte her i Danmark vil dog naturligvis være .dk, men andre muligheder forefindes også.
En tommelfingerregel er, at du altid betaler mindst for at få et .dk-domæne. Det er overordnet set altid det billigste domæne, som du kan købe, og du kan forvente en pris, som ligger på omkring 45 kroner årligt for at have et dk-domæne. Hvis du gerne vil have et internationalt domæne, skal du regne med at spæde en anelse mere til. Et ”.com” domæne vil du ofte betale omkring det dobbelte for, men husk på, at du har ret til at have det pågældende domæne i et helt år frem, inden det igen skal fornyes. Det er derfor et relativt lille beløb, der er tale om i det store billede.
Skriv et svar