En kørebog bruges i flere forskellige scenarier til at dokumentere sin kørselsadfærd, typisk pga. dokumentationskrav over for kunder eller det offentlige. Det vil sige at man skal holde styr på hvor man har kørt, hvor langt man har kørt, hvornår man har kørt, samt evt. notere ned hvorfor man har kørt. Yderligere er der nogle der skal have styr på hvor meget de har kørt, fordelt på privat kørsel eller erhverv kørsel, samt notere ned så det passer med kilometer tælleren.
Desværre er det et stort besvær at lave den dokumentation, oftest i form at et kørselsregnskab. Mange skriver manuelt ned i kørebøger som ligger i handskerummet, og glemmer det tit i deres daglige dag. Det vil sige at de faktisk ikke kun glemmer lovpligtig dokumentation, men i de fleste tilfælde også snyder sig selv for penge. Og ret mange penge endda.
I 2015 kan man få op til 3,7 kr per kilometer i skattefri kørselsgodtgørelse. Det vil sige at hvis man kører 50 km på en dag så giver det på EN dag hele 185 kr skattefrit lige ned i lommen. Med 200 dages arbejde om året, så giver det 37.000 kr om året. Skattefri kroner vel at mærek, som kommer hvis man gider at føre sin kørebog! Det er mere end et par måneders løn om året for de fleste. Men fordi mange ikke forstår eller gider lave dokumentationen, så er det penge som de går glip af. Penge som de burde have fået vel at mærke.
Der er flere måder at gøre sit liv nemmere på når det kommer til kørselsdokumentation
Hvad de fleste ikke ved, er at der er mange måder at gøre sit arbejde nemmere når det kommer til at dokumentere sin kørsel. Det vil sige at man ikke nødvendigvis behøver at skrive end i en fysisk kørebog man har liggende i bilen.Der er idag udviklet en masse forskellige apps til telefonen, som gør det super nemt at holde styr på hvor langt du har kørt, samt hvor meget du skal have i kørselsgodtgørelse.
Der er meget stor kvalitetsforskel på de apps der eksisterer. Som minimum bør den kunne klare følgende:
- Kørebogen skal overholde skats regler mht. hvad der noteres
- Kørebogen skal fortælle dig hvor meget godtgørelse du får per tur
- Kørebogen bør have online backup (eller endnu bedre, online mulighed for at redigere den samme data som på telefonen)
- Kørebogen bør være nem at bruge g we
Så undersøg markedet for hvad der er af løsninger. En kørebog App som overholder ovenstående er Driversnote
Hvis du har en Android mobil telefon, så er der også gode muligheder. Du skal bare huske at være sikret med din data så det ikke går tabt selv om du taber telefonen.
Reglerne for en kørebog i udlandet
Det er ikke kun i Danmark at man fører kørebog. I udlandet er der også rigtig mange steder hvor man skal føre en kørebog. F.eks. i USA skal man føre kørebog for at få skattefri kørselsgodtgørelse. Der er der dog kun en sats ( I Danmark er der 2, over og under 20.000 km om året). Til gengæld skal man notere kilometerstanden ned i starten og slutningen af hvert enkelt tur. På alle ture vel og mærke. I England har de også maks satser for hvor meget man må få per kilometer. Det er dog sjældent at arbejdsgiverne giver maks satsen (som man f.eks. gør i Danmark). Ansatte plejer altid at få en lavere sats, og bliver typisk forhandlet fra arbejdsplads til arbejdsplads. I Australien skal man til gengæld ikke dokumentere et helt års kørselsgodtgørelse, og derefter gange op. I Canada tager man fordelingen af privat / erhverv hvor den er mest gunstig, og så får man refunderet andelen af de samlede udgifter man har haft til driften af bilen. Det vil sige benzin, reparationer mv.
Skriv et svar