Her er de grundlæggende trin for at opsætte en smuk WordPress madblog. Din blog vil have dit eget domænenavn og dit eget udseende.
- Navngiv din blog og køb et matchende domænenavn.
Domænenavne skal være korte og nemme at huske. Pris: 60 kr. /år.
Kom op med et navn til din nye blog. Det kan være det sværeste skridt. Du kan starte med at brainstorme på alt, der beskriver din madlavningsstil, din livsstil, etc. Kast ind dit navn. Tal det ud med venner. Der er tonsvis af store navne derude, der endnu ikke er taget, jeg lover! Kig på dandomain.dk og se om domænenavnet er ledig
- Find et pålideligt webhotel
Et webhotel gemmer din hjemmeside og gør det tilgængeligt for world wide web. Med andre ord, din hjemmeside “lever” på din webhotels servere.
Pris:10-30 kr. per måned.
- Installer WordPress.
WordPress uden tvivl det bedst software på markedet for professionelle bloggere. Gør det nemmere og vælg i123.dk som har lavet en meget udførlig guide til dette.
Priser: Gratis!
- Installer et WordPress tema.
Din WordPress tema vil bestemme dit design og funktionalitet på din madblog.
Nu får vi til den sjove del! Din WordPress tema vil bestemme udseendet af dit websted, så vælg en god en.
Flot design er naturligvis vigtigt.
Dit tema skal passe til dig og tilbyde de funktioner, du ønsker.
Kig efter om det også er mobilvenligt. Det plejer de at skrive, hvis det er de har det.
Brugervenlig. Find et tema, der har indbygget designmuligheder, så du ikke behøver at redigere kode for at ændre grundlæggende ting. Disse funktioner vil spare dig tonsvis af tid. Dit tema skal gøre det nemt for dig at ændre dit logo, farver, osv.
Du kan vælge temaet Weaver eller foodie.
Priser: Gratis eller mindre engangsbeløb.
- Få analytics på
Google tilbyder uvurderlige værktøjer og tjenester som Google Analytics. Så kan du nemt følge din daglige udvikling af trafikken. Typisk skal du tilføje et lille hjælpeprogram også kalder plug-in for at få sat analytics koden ind på sitet. Det kan lyde svært, men er faktisk pærelet.
Priser: Gratis!
- Begynd at blogge
Nu er det bare at gå i gang og skrive om dine daglige eskapader i køkkenet. Et godt råd til at skabe flere kreative og spændende indlæg er ikke blog at tænke i normale madopskrifter. Det kan være drinks, hjemmelavet karry, filtreret vand, eksploderet whopper, marsbarsuppe eller noget andet skørt.
- Sørg for at tage nogle super fantastiske billeder af din mad.
Et tip er kun at tage billeder i god dagslys. Det er nærmest umuligt med normalt fototudstyr at gøre indendøre med elpærer. Så find et bord tæt ved et vindue og invester evt. i en reflektor til at skabe mere lys, så du ikke får slagskygger om tallerkenen og bestikket.
- Begynd at læse andre madblogs
Du bør også begynde at følge andre bloggere og kommentere på deres blogs. På den måde får du selv flere følgere.
- Del del del
Instagram og facebook er oplagt medier at sprede dine opskrifter og indlæg. Lav en konto på begge platforme og begynd at følge andre. På den måde følge mange måske dig tilbage og så kan du komme længere ude. Også Bloglovin er et ideelt sted at få dine indlæg ud til en bredere masse.
På denne måde bliver du dit eget mediebureau og behøver ikke at betale dyre konsulenter for at gøre det.
- Få din egen stil.
Om det er børnemad eller hjemmelavet Michellinmad. Andre tænker i køkken hygiejne som tema, mens andre igen blot tænker i nemme hverdagsretter. Det kan også være at du vil have en madblog med julemad hele året.
Held og lykke med din madblog.
Anders skriver
Hej, kunne jeg anbefale en ny hjemmeside som jeg er igang med? Den relaterer nemlig også til dem, som godt kunne tænke sig at starte en mad blog. Man kan nemt og hurtigt dele sine opskrifter på min side, og nemt og hurtigt få flere følgere på ens egen blog, ved hjælp af vores adgangs-type til opskrifter, som gør at brugeren skal dele din opskrift på et socialt medie for at få fuld adgang til opskriften. Senere vil det også være muligt at tjene penge på sine opskrifter!
Linket er: http://www.mineopskrifter.nu
I skal være velkommen til at besøge hjemmesiden, eller kontakte mig hvis du har spørgsmål.
Venlig hilsen,
Anders